Sådan laver du den perfekte kop te

oprettet d.

Sådan laver du den perfekte kop te

Det kan lyde legende let og utroligt simpelt at kunne lave den perfekte kop te, men lad dig ikke narre, en god kop te kræver teknik og viden om, hvordan man bedst håndtere de velduftende teblade.

Mange tænker sikkert 'jamen er det ikke bare at hælde noget kogende vand over noget te’ eller bare at købe te i supermarkedet?

 

Nej, det er det ikke!

 

Selvom den enkle proces, som kun kræver få ingredienser og minimalt udstyr, indeholder den alligevel flere vigtige step, hvor faktorer som tålmodighed, den rigtige vandtemperatur og kvaliteten af din te, er helt afgørende for, hvor smagfuld din te oplevelse bliver.

Alle kan lave en kop te, men kun få forstår at skabe den helt perfekte harmoniske og velafbalanceret kop te. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du med nogle få simple, men uhyre vigtige trick tager til te-game til helt nye højder.

 

Vand temperaturen

 

Som du måske allerede ved, er det ikke ligegyldigt, hvilken temperatur dit vand har, når du hælder det over teen. Alt for mange begår den store fejl det er at bruge spilkogende vand.

 

Det kan synes fristende blot at hælde det kogende vand ud over sin te, så snart det er færdig med at koge, men ved at gøre det risikerer du ikke kun at ødelægge flere af de gode stoffer i teen, du risikerer også at gøre teen mere bitter, særligt urtete og grøn te lider under for høje temperaturer.

 

Nogle vil indvende, at de ønsker deres te så varmt så muligt, og vil derfor være afholdende med at vente med at hælde vandet over til det når de magiske 80 grader. I Kaffe & The Huset holder vi også meget af rygende varm te, men vi vil alligevel anbefale, at man prøver at lave sin te med vand der har den helt optimale temperatur, særligt, hvis det er en kop sund og velsmagende urtete eller grøn te man skal nyde.

 

Når det kommer til vandtemperatur, kan det ligeledes være fristende, at blot at slukke kedlen, inden vandet har kogt, for på den måde at spare tid og energi. Dette er dog ingen god ide, da det er afgørende, at vandt har været helt oppe at koge inden det bruges til te.

Det hænger sammen med, at vi ønsker at fjerne luftens ilt fra vandet, dette sker når vandet koger, fordi teens sunde antioxidanter ødelægges når de iltes. Derfor anbefaler vi, at du koger dit vand og lader det afkøle i cirka 10 minutter inden du hænder det over din te.

 

Det rigtige udstyr

 

Selvom processen med at lave te, som beskrevet lyder simpel og lige til at gå til, vil vi anbefale, at du nøje overvejer, hvilket udstyr du bruger, når du tilbereder din te. Hvis du virkelig er en ægte te-entusiast vil vi anbefale dig, at investere i noget godt udstyr i form at en til to gode tekander og en rummelig tesi eller et godt stoffilter.

 

Når det kommer til tekander, er der mange typer at vælge mellem. De mest populære typer er porcelæn, støbejern eller stentøj. Fordelen ved at vælge en traditionel tepotte i støbejern er, at selve tepotten bliver meget varm, når den varmes op af det varme vand, og derfor holder teen varm i længere tid.

 

Er du typen, der drikker flere forskellige typer te, skal du overveje om én tepotte er nok. Fordi teen afgiver aromastoffer, som sætter sig i tepotten, og derfor afgiver smag til den næste potte te du brygger, kan du med fordel overveje, at købe to tepotter, én til sort te og én til grøn te.

 

Det er desuden vigtigt, at du vælger en tesi eller te filter, gerne i stof, der er så stort, at der er plads til at bladene rigtigt kan brede sig. Det er nemlig sådan med teblade, at de aromatiske smagsstoffer bedst trækkes ud af tebladende, når disse har god plads og altså ikke presses sammen i et for lille te æg eller tesi.

 

Opbevaring af te


Sidst men ikke mindst er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan du bedst opbevarer dine dyrebare teblade. Du risikere nemlig at teen mister både smag og duft, hvis ikke du opbevarer den korrekt.

 

De mest optimale forhold for teblade er et tørt, lufttæt og ikke for varmt miljø. Desuden er det vigtigt, at du ikke opbevarer din teblade sammen med stærkt lugtende fødevarer, så opbevar gerne teen i en lufttæt dåse eller beholder.


Kommentar(er) 1

  • Inbolig
    Inbolig https://inbolig.dk/

    Vores \"perfekte\" te har vi altid fået med en god porcelæn tekande. Syntes både smagen og temperaturen på te, har ramt lige i skabet næsten hver gang. Husk efter hver gang man skal koge vand, er det altid en god ting at lade vandet køle ned i cirka 10 minutter, og gerne i en anden beholder inden vandet hældes i tekanden. På den måde får man det bedste smag :)

    Svar

Skriv din kommentar