Rooibos – Hvorfor er det så sundt?

Oprettet d.

Rooibos – Hvorfor er det så sundt?

Rooibos, er en koffeinfri urtete som er blevet et populært indslag på te-hylden i Danmark.

 

Rooibos, også kaldet rød te, består af blade fra Rooibos busken som vokser i Sydafrika. Rooibos te brygges som te men indeholder ikke opkvikkende tein (koffein) men er helt koffeinfri og kan med fordel drikkes om aftenen.

 

Bladene indeholder mineraler og antioxidanter og er traditionelt blevet brugt som en medicinskdrik i lang tid i Sydafrika. Antioxidanterne i Rooibos har antiinflammatoriske egenskaber og stimulerer blodcirkulationen, booster immunforsvaret og frigør leptin som er kroppens hormon som signalerer sult.

 

Teen er tilmed god for maven og stimulerer fordøjelsen og anses som en hjælp mod mavesmerter. Rooibos indeholder bl.a. mineralerne zink, kobber og calcium som stimulerer hårvæksten og bidrager til stærkere skelet og tænder.

 

Som prikken over i´et påstås det at Rooibos forhindrer alegier, lindrer kolik, astma, høfeber, eksem og søvnløshed. Denne urt har en naturlig sød smag og findes i et hav af forskellige blandinger hvor den mixes med forskellige frugter, blomster og bær. Rooibos må gerne trække længere end almindelig te, så den ikke bliver besk. Vi plejer at anbefale mindst 5 minutter, men prøv dig gerne frem på egen hånd.

  

Hvilke egenskaber har rød te?

 

Rooibosbusken indeholder til forskel fra den almindelige tebusk ikke koffein. Dette betyder at den røde te er meget populær især hos folk som gerne vil drikke te om aftenen, da den ikke har en opkvikkende effekt.

Rooibosbusken optager, som også nævnes herover, mineraler fra jorden og når vi drikker teen får vi derfor bl.a. også kalium, calcium og flour. Til forskel fra sort te og grøn te indeholder Rooibosteen mindre mængder af de såkaldte polyfenoler, som fungerer som antioxidanter. Selvom antioxidanter er sunde kan de også tilføre en vis ”beskhed” til teen, specielt hvis man lader den trække længe. Eftersom Rooibosteen indeholder lave niveauer af disse polyfenoler kan teen trække længe uden at den skulle få en besk smag.

 

Sådan brygger du rød te

 

Rød te brygges på samme måde som almindelig te. Kog vand, læg en tepose i og vent. Til forskel fra grøn og sort te skal det røde te trække lidt længere. Mellem fem og ti minutter plejer at være tilpas. Som du kunne læse herover kommer teen dog ikke til at få en besk smag. Den røde te har en mild og let krydret smag, hvilket gør at den er god at drikke som den er. For dig som vil tilføre lidt ekstra sødme kan man komme lidt honning eller agavesirup i teen.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar