Bove Montepulciano d’Abruzzo Rødvin

79,00 DKK

Vejl. udsalgspris 79,00 DKK

stk.

Cantine Bove er officielt grundlagt i 1930, hvor man etablerede sig med 30 ha jord, men familien Bove har beskæftiget sig med vindyrkning siden slutningen af 1800-tallet. Ejendommen ligger nær byen Avezzano i provinsen Aquila, i den midt-italienske region Abruz-zo, der har kystlinie ud mod Adriaterhavet. Cantine Bove ledes nu af Eleuterio og sønnen Dario Bove, der råder over ca. 60 ha vinmarker, men der suppleres med commerciante- eller købmands-virksomhed, idet der indkøbes druer fra dyrkere, med hvem man har haft et samarbejde i årevis. Samarbejdet med faste un-derleverandører er med til at sikre en stabil adgang til gode og sunde druer, der med Boves moderne pro-duktionsudstyr transformeres til kvalitetsprægede vi-ne, også i det helt lave prissegment. Bove er således anerkendt for at skabe troværdige og karakterfulde vine, der har et stærkt forhold mellem pris og kvalitet, også for de dyrere udgavers vedkommende. De hvide fremstilles på den lokale Trebbiano, eventuelt tilsat en smule Chardonnay, mens de røde, med en enkelt undtagelse, fremstilles af 100% Montepulciano, der således er den vigtigste drue for vinbruget. Montepul-ciano er Italiens næstmest plantede druesort, der kan give vine, som varierer enormt i både kvalitet og ud-tryk og den kan således også, modsat mange andre sorter, give virkelig gode, prisrimelige og letforståe-lige vine. Druen er tykskallet og giver ofte meget far-vemættede vine med et moderat indhold af syre og relativt bløde tanniner, og en karakter af mørk, rød frugt – ofte kirsebær og blommer - der har noget næ-sten animalsk over sig.
Montepulciano d’Abruzzo fra Avegiano-linien hos Bove er et fremragende eksempel på en prisrimelig, druetypisk rødvin fra området, der har både velduft og en blød smagsfylde. Aromatisk fornemmes en let krydring i den røde blomme- og Amarena-kirsebær-prægede frugt og efter iltning træder en note af la-krids tydeligere frem. Afslutningen er både afrundet og behagelig og strukturen er således blød og smidig som det er karakteristisk for området, typen og druen