Fri fragt ved køb over 300,- (Gælder ikke vin)

Fri fragt ved køb over 300,- (Gælder ikke vin)

Kaffe og Thehuset find smiley ordning

Din indkøbskurv er tom

Tilmeld dig vores nyhedsbrev (e-mail)


Spam tjek * (Indtast teksten der vises i billedet nedenfor.)

Tilmeld Afmeld

Facebook

Mærker

Balsion Reserva 2012

Stykpris v/6 stk.: 199,00 DKK 100,00 DKK
Stykpris v/1 stk.: 199,00 DKK



Vejl. udsalgspris: 199,00 DKK
(0 / 5)
stk.

Langs den smukke Duero-flod i det nordlige Spanien ligger distriktet ”Ribera del Duero”, hvor Spaniens vel nok mest eftertragtede vine i disse år bliver produceret. Floden snor sig også gennem Portugal (Douro) for til sidst af munde ud i Atlanterhavet ved Porto. På de bløde bjerge, alle beliggende i 500-800 meters højde, har druerne ideelle vækstbetingelser og giver nogle helt fantastiske vine med karakter og dybde. Det er også fra dette område at berømte vine som, Pingus, Vega Sicilia, Aalto PS, Alion og Pesquera kommer fra.

Bodegas Resalte er et nyere vinhus omgivet af 80 hektarer marker beliggende på nøje udvalgte placeringer. Familien Tapias byggede bodegaen i 1998 og udstyrede den med alt i moderne vinifiktationsudstyr. Familien var allerede i branchen, men før beslutningen om at producere vinen selv, solgte de deres druer til andre vinerier. Den allerførste årgang og vin var Resalte Crianza 2000. Resaltes logo er taget fra det berømte slot i byen Peñafiel, hvor Resalte har til huse. Peñafiel er en by i Valladolid-provinsen i den selvstyrende region, Castilla y León. Ud over det historiske slot er byen kendt for sit middelalderlige torv, Plaza del Coso, der hvert år i august anvendes til tyrefægtning. Rundt om hele pladsen ligger private hjem alle med vinduer og balkoner ud mod den flotte plads. Og vil man gerne have godt udsyn, betyder en flere hundrede år gammel lov, at selv de private hjems balkoner og vinduer i disse dage udbydes til højstbydende! Under og omkring byen er der masser af udgravede underjordiske huler, der traditionelt er blevet brugt til at producere og lagre vinene. Her kan holdes en konstant temperatur og især op ad bjerget mod det gamle slot, ses de gamle murede skorstene stikke op fra jorden. Her igennem lukkedes den C02 ud, som blev dannet under gæringen.

Selv om Resaltes historie er kort, så er listen af præmierede vine allerede lang. Den seriøse tilgang til både arbejdet i marken og vineriet giver i fantastiske kvaliteter til endnu rimelige priser. Vi er ikke i tvivl om at om blot få år, så er topvinene fra dette up coming-vinhus i Ribera del Duero i et helt andet prisleje.

Hos Bodegas Resalte ved man, at streng kontrol og omhyggelig markarbejde giver gode sunde druer. Det kræver mange manuelle arbejdstimer i marken da beskæring og udtynding på de helt rigtige tidspunkter er af vital betydning. Således får man de bedste træk og egenskaber frem i sorten, og her ligger nøglen til at skabe store vine. Ansvaret for produktionen af Resaltes vine ligger hos wine maker, Enrique Andrades, der en ung og ”up coming” ønolog i Ribera del Duero. Somrene er varme og vintrene iskolde og tørre. Samme mønster gælder for de daglige temperaturer; varmt om dagen, koldt om natten. Perfekt for især aromaerne i vinene. Inden høsten finder den såkaldte ”veraison” sted. Det er på det tidspunkt, hvor druerne ikke længere gror sig større men i stedet bruger kræfterne på at skifte farve fra grøn til lilla. Det indleder samtidig nedtællingen til høsten. Især på de yngre marker udtyndes der i klaserne for at minimere udbyttet og optimere kvaliteten. At høste på det helt rigtige tidspunkt er altafgørende. Hos Resalte starter høsten præcist den dag, hvor druerne viser deres fulde potentiale. Ud over de kemiske analyser, smager ønolog Enrique Andrades også på druerne. Daglige målinger og smagning af druerne på Resaltes forskellige parceller giver det tekniske team de oplysninger, der skal afgøre hvornår høsten skal begynde. Der bliver kun høstet manuelt og i små 15 kg. kasser. Dagene i Duero-dalen kan være meget varme, så derfor skal druerne hurtigst muligt til vineriet. Fra de fjerntliggende marker bliver vinen kørt til vineriet i kølebiler. Når druerne ankommer til bodegaen begynder selve vinifikationen. Her skiller Resalte sig ud fra mange andre producenter. Ved hjælp af kun tyngdekraften minimeres brugen af pumper. Det giver både en blidere behandling af druer og most samt mindsker risikoen for oxidation. For Resalte er denne metode blot en naturlig udvidelse af de principper og det engagement, der bliver lagt i produktionen af deres vine. Af respekt for råvarerne kan man sige… Når druerne er lagt på transportbåndet, kontrolleres de manuelt og afstilkes, inden de falder ned i ”OVI-tanken”, som er en rustfri ståltank med plads til 3 tons druer. Ståltanken er, ved hjælp af tøris (CO2), helt iltfri. Herfra løftes OVI-tanken henover de store ståltanke hvor gæringen finder sted. Druerne lukkes ud af bunden på tanken. Hver tank indeholder kun druer fra en enkelt parcel/lot. For Resalte er det vigtigt, at hver lot får mulighed for at udvikle sine karakteristika under gæringen.

Hos Resalte får vinene en lang maceration (udblødning) på ca. 25 dage med daglige ”pump-overs”. Men hos Resalte bruges også kun tyngdekraften (ved hjælp af OVI-tanken) og ikke pumper. Efter endt vinifikation kommes vinene på egetræsfade. Mere end 1500 fade ligger der i de temperatur- og fugtighedskontrollerede lagre hos Bodegas Resalte. Ca. 70 % er franske og 30 % er amerikanske. Alle er fra de bedste ”coopers” og de fornyes hvert 3-4 år. Selv aftapningen foregår også under den absolut skarpeste kontrol. Flaskerne bliver omhyggeligt vasket og fyldt med nitrogen for at undgå iltning under aftapningen. Endelig bliver propperne, under vakuum, sat i. Det sikrer, at der ikke er overtryk imellem kork og vin (kan være et problem ved temperatur udsving ved transport / opbevaring).

Denne Reserva er produceret på 100% Tempranillo. Vinen gæres på ståltanke og forbliver heri i 6 måneder. Herefter får vinen 18 mdrs. lagring på fransk og amerikansk eg. Efter endt fadlagring ligger vinen til slut 2 mdr. på flaske inden den bliver frigivet til salg.

Farven er flot dyb rød kirsebærfarve, klar og fyldig. Duften er en pallette af kaffe, mørk chokolade, cedertræ og med et hint af mineralske toner. En elegant smag med lidt søde eftertoner, en lang og fløjlsblød eftersmag. Det anbefales at den serveres ved 18° - 20° C. Vinen går helt fantastisk til steg(okse/lam), gryderetter, vildt og tunge modne oste. Denne Reserva er produceret på 100% Tempranillo. Vinen gæres på ståltanke og forbliver heri i 6 måneder. Herefter får vinen 15 mdrs. lagring på fransk og amerikansk eg. Efter endt fadlagring ligger vinen til slut 28 mdr. på flaske inden den bliver frigivet til salg.

Flot dyb og knaldrød kirsebærfarve i glasset. Op ad glasset oser det af kaffenoter, mørk chokolade, cedertræ og med et hint af mineralske toner. Meget elegant smag med lidt søde eftertoner og en lang og fløjlsblød eftersmag. Det anbefales at vinen serveres ved 16° - 18° C. Vinen går helt fantastisk til steg (okse/lam), gryderetter, vildt og tunge modne oste.